Volg ons via Twitter Word ook vonze vriend op Facebook

Ontdek het geheim van de Westeinderplassen!

24 Jaar Feest op de westeinder

"Zo leuk, het dak gaat er af!"

De Westeinder Rondvaart is meer dan een rondvaart: het is een ontdekkingstocht! Er gaat een wereld voor u open! Wij presenteren u een historisch én boeiend verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Aalsmeer en zijn plassen. Tijdens de rondvaart ontstaat een beeld over het ontstaan van deze regio. Wij varen bewust met open boten omdat we dan overal kunnen komen. U bekijkt bij ons niet de binnenkant van de boot en u ruikt het water en de omgeving. Dit is de pure 'aalsmeerbeleving'!  Onze vaste vaartijden zijn: van dinsdag tot en met vrijdag om 13:30 en 15:00 uur. Zaterdag en  zondag om 13:30 en 15:00 uur. Afwijkende tijden op afspraak. U bent van harte welkom!


De watersporters die de plassen regelmatig bezoeken, leren met andere ogen naar het gebied te kijken.

Het eilandengebied tussen de Kleine en Grote Poel  heeft een unieke (tuinbouw)geschiedenis. Nog steeds werken de trekheesterkwekers van Aalsmeer op de akkers  van ‘de Poel’ zoals Aalsmeerders de plassen noemen. Laverend tussen de eilandjes door, vaart u, met de open boten van de Westeinder Rondvaart door dit unieke gebied van natuur en cultuur. De boten zijn  geschikt om met een rolstoel aan boord te komen. Naast de ‘standaard’ afvaartijden kunt u de rondvaartboten bespreken voor een (bedrijfs-)feestje, partijtje of een kinderverjaardag o.i.d. waarbij het gebruik van ons eiland op de Westeinderplassen bespreekbaar is.

Bruidsparen kunnen per huwelijksboot van en naar het raadhuis worden gebracht,of naar locatie van uw keuze. Vanzelfsprekend zijn de schepen goedgekeurd door de Scheepvaartinspectie en hebben de schippers de benodigde papieren, zodat u  zich om de veiligheid geen zorgen hoeft te maken.

Vaste vaartijden van 1 mei tot 1 oktober zijn:

Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag,  om 13:30 en 15:00 uur. Zaterdag en zondag om 13:30 en 15:00 uur Vanzelfsprekend kunt u ook op ander tijden varen maar dan is het handig even contact op te nemen.

Afspraak voor het maken van een rondvaart zijn te maken via het contactformulier of telefonisch.

Afvaarplaats: Praamplein aan het terras van het Tuinhuis op de Historische Tuin( 1431 CV )
Parkeren: Praamplein met blauwe schijf, max. 2 uur.

WESTEINDER RONDVAART AALSMEER HEEFT VOOR U UITGEZOCHT:

Informatie en boekingen

Westeinder Rondvaart
Uiterweg 27 ws1
1431 AA Aalsmeer
Tel: 0297-341582
Stuur ons een e-mail

Kaartverkoop

Bertram & Brood
Punterstraat 8
1431 CT AALSMEER

Stichting de Historische Tuin
Uiterweg 32
1431 AN AALSMEER

VVV Aalsmeer
Zijdstraat 12
1431 EC AALSMEER

Openingstijden

Vaste afvaartijden
Vanaf 1 mei tot 1 oktober op
maandag tot en met zondag
om 13:30 en 15:00 uur.
Overige tijden na overleg.