Volg ons via Twitter Word ook vonze vriend op Facebook

Ontdek het geheim van de Westeinderplassen!

Seringen-experience

Westeinder Rondvaart start SeringenXperience : ‘Het is lente in de kas'! 

 Data : 5 maart en 16 april en op verzoek op andere data.

 

Op verzoek door de week en in het weekend houdt de Westeinder Rondvaart in Aalsmeer seringenvaartochten 2022. Inmiddels zijn onze winterse ‘Seringentochten’ bekend in de regio en bij de bloemenexporteurs.  

Seringen zijn voor de bloemenhandelaren de ‘krenten in de pap’ en geven aan waarom Aalsmeer zo belangrijk is als bloemenhandelscentrum. Deze speciaal geforceerde voorjaarsbloemen vind je alleen maar bij de Aalsmeerse kwekers en handelaren.

De winterperiode is bij uitstek geschikt om de trekheestercultuur bij de kwekers te bekijken want dan vindt de ‘trek’ en de productie plaats.

Het eerste gedeelte van de tocht voert tussen de akkers door op de Westeinderplassen waar de trekheesters (seringen en sneeuwballen) het grootste gedeelte van het jaar staan. De bijzondere samenstelling van de grond op de eilanden en de aanwezigheid van water maken de akkers op de Westeinderplassen geschikt voor de teelt van de Syringa en Viburnum ofwel seringen en sneeuwballen. 

Vijfennegentig procent van de wereldproductie aan seringenbloemen is afkomstig uit Aalsmeer en wel van de akkers op het bovenland van Aalsmeer.

Bij het tweede gedeelte van de ‘Seringentocht’ ligt de boot voor het grootste gedeelte stil. En wel aan het erf van de kweker. Alwaar de boot wordt verlaten en het ‘trekken’ ( forceren ) van de struiken wordt uitgelegd door de kwekers zelf. Daarbij komt ook het verdere productieproces van de trekheestercultuur aan bod. Tevens kunt u zichzelf  opwarmen, sommige kassen hebben een temperatuur van 38 graden Celsius, en genieten van een bakkie koffie/thee, om de inwendige mens te versterken. Natuurlijk is er ook gelegenheid om een voor een ‘kwekersprijs’ seringen mee te nemen. Daarna stappen we weer in de schuit en varen we terug naar het Praamplein.

De speciale rondvaart geeft u de gelegenheid in de ‘keuken’ te kijken van een oer-Aalsmeers product en geeft een indruk welke moeite er wordt gedaan om een goed product vermarkt te krijgen.  En u kunt genieten van de ongekende winterrust en de natuur op de Westeinderplassen

De afvaart vindt plaats vanaf het Praamplein, bij het Tuinhuis  om 13:30 uur. De kosten bedragen € 15,00 incl. koffie of thee. De seringentocht duurt ca. 2 uur. U kunt zich opgeven voor deze Seringentocht bij de Westeinder Rondvaart. Telefoon 0297- 341582 of info@westeinderrondvaart.nl

 

 

Kijk ook voor een indruk van de seringenteelt op www.seringen.nl

Maak met de Westeinder Rondvaart de seringentocht en maak kennis met de seringenteelt in Aalsmeer.

WESTEINDER RONDVAART AALSMEER HEEFT VOOR U UITGEZOCHT:

Informatie en boekingen

Westeinder Rondvaart
Uiterweg 27 ws1
1431 AA Aalsmeer
Tel: 0297-341582
Stuur ons een e-mail

Kaartverkoop

Bertram & Brood
Punterstraat 8
1431 CT AALSMEER

Stichting de Historische Tuin
Uiterweg 32
1431 AN AALSMEER

VVV Aalsmeer
Zijdstraat 12
1431 EC AALSMEER

Openingstijden

Vaste afvaartijden
Vanaf 1 mei tot 1 oktober op
maandag tot en met zondag
om 13:30 en 15:00 uur.
Overige tijden na overleg.